Λένια Φραγκίσκου

Η Λένια Φραγκίσκου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, από το έτος 2007.
Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν, όπου της δόθηκε η ευκαιρία να έρθει σε επαφή τόσο με γιατρούς όσο και με ασθενείς σε κλινικές καταστάσεις, γεγονός που τη βοήθησε να εμπλουτίσει την κλινική της εμπειρία στη διαιτολογία.

Συνέχεια των σπουδών της, παράλληλα με τη διατήρηση του προσωπικού της διαιτολογικού γραφείου, αποτέλεσαν οι Μεταπτυχιακές σπουδές στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία στο Διεθνές Ίδρυμα για Διατροφικές Διαταραχές του Λονδίνου (Master in Practitioner Skills on Eating disorders and Obesity, National Centre for Eating Disorders, London, U.K) το 2009.

Από το 2008, διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στο Χαϊδάρι, το οποίο λειτουργεί έως και σήμερα με σημαντική επιτυχία. Το 2011 ήταν καλεσμένη και ομιλήτρια σε θέματα διατροφής σε άτομα με διατροφικές διαταραχές στο κέντρο Αρμονική Ζωή στη Χίο. Το 2013 δίδαξε στο ΙΕΚ Πράξις το μάθημα της διατροφής. Την ίδια χρονιά, δημιούργησε το προσωπικό της blog «Lenias Way» και παράλληλα αρθρογραφούσε στο περιοδικό VITA, σε εφημερίδες και διάφορα sites υγείας. Από 2011 έως το 2014 έκανε επάλληλες σπουδές και παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων σε τεχνικές απελευθέρωσης του στρες και θεραπευτικής, κι οδηγήθηκε σε ένα επιπλέον Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο «Stress Management» από την Κβαντική Ακαδημίας Αμερικής. Τέλος, συμμετείχε με επιτυχία στο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία του ΠΟΥ για την παιδική παχυσαρκία, το 2010 , το 2016 και το 2019

 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

► Πρακτική Εφαρμογή τεχνικών για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών με τη βοήθεια της συστημικής ψυχοθεραπείας σε συγκεκριμένα κλινικά περιστατικά. (2009)


► Στάθμιση και μετάφραση του ερωτηματολογίου DHKS-Diet and Health Knowledge Survey (2007)

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

► Μέλος της επιστημονικής ομάδας “Διατροφή”, από το Σεπτέμβρη του 2008 μέχρι και 2012


► Εκπαίδευση σε θέματα διατροφής σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και γυμνάσια του Χαϊδαρίου, της Άνοιξης και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Χαλάνδρι από το 2008 μέχρι και σήμερα

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

► Αγγλικά


► Γαλλικά


► Αραβικά

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

► Μακεδονικό συνέδριο Διατροφής (2002, 2004 και 2008), Θεσσαλονίκη

 
► 7o Πανελλήνιο συνέδριο διατροφής και Διαιτολογίας (2003)


► Hot Topics in Child health (2005)


► Harvard Nutrition and Metabolism (2007)


► 8th International Workshop in basic and clinical neuroendocrinology, (2007)


► Πανβαλκανικό συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας (2008)


► Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων (2007 και 2009)

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

► Σεμινάρια συμβουλευτικής για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών με ψυχολογική υποστήριξη


► Σεμινάρια συμβουλευτικής για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών με διατροφική υποστήριξη


► Σεμινάρια συμβουλευτικής για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία


► Σεμινάρια συμβουλευτικής για την αντιμετώπιση του πελάτη και το ρόλο του ειδικού


► Τεχνικές απελευθέρωσης του στρες (NLP, EFT κ.ά.)