6 λόγοι για να μην ξαναφάτε χοιρινό

6 λόγοι για να μην ξαναφάτε χοιρινό

Προσοχή, προσοχή! Ετοιμάζετε τη λίστα με τα ψώνια σας για το σούπερ μάρκετ και περίοπτη θέση σε αυτή έχουν το μπέικον και το χοιρινό;

Σας παραθέτουμε 6 λόγους για τους οποίους καλό θα ήταν να αγοράσετε εναλλακτικά προϊόντα για το ψυγείο σας.

1. Είναι γεγονός: Λουκάνικα, μπέικον και όλα τα παράγωγα του χοιρινού, αποθηκεύονται απευθείας στους γοφούς σας. Η κατανάλωση χοιρινών προϊόντων, τα οποία είναι γεμάτα χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά, αποτελεί έναν σίγουρο τρόπο για να αυξήσετε όχι μόνο την περιφέρειά σας αλλά και τις πιθανότητες να αναπτύξετε επικίνδυνες παθήσεις, όπως καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, Αλτσχάιμερ, άσθμα, ακόμα και ανικανότητα.

2. Το χοιρινό κρέας είναι πολύ πιο τοξικό από άλλα κρέατα, καθώς απορροφά τις τοξίνες σαν το σφουγγάρι στο λίπος του. Τα γουρούνια αποβάλλουν μόνο το δύο τοις εκατό του ουρικού οξέος και ο συνδετικός ιστός τους είναι πλούσιος σε θείο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θηλαστικά, δεν έχουν ιδρωτοποιό αδένα, οπότε είναι αδύνατον να απομακρυνθούν οι τοξίνες και παραμένουν στο σώμα τους.

3. Τα γουρούνια τρώνε τα πάντα: Περιττώματα, σάπια ζώα, αρουραίους. Εν τω μεταξύ, το χοιρινό κρέας έχει διπλάσιο λίπος απ’ ότι για παράδειγμα το βόειο κρέας και είναι εξαιρετικό δύσκολο να αφομοιωθεί από το πεπτικό σύστημα. Σκεφτείτε πως οι αγελάδες με το περίπλοκο πεπτικό τους σύστημα χρειάζονται περισσότερες από 24 ώρες για να χωνέψουν το αγνό χορτάρι που καταναλώνουν, σε αντίθεση με τα γουρούνια που σε 4 μόλις ώρες έχουν χωνέψει την τοξική διατροφή τους, με αποτέλεσμα αυτή να μετατρέπεται σε λίπος.

4. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, εκτρέφονται σε εκβιομηχανισμένες φάρμες υπό τραγικές συνθήκες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους υπόκεινται σε φρικτά βασανιστήρια: Υπερβολικός συνωστισμός, ανύπαρκτος εξαερισμός και μικρόβια προκαλούν τόσες ασθένειες στα γουρούνια, που το 70% έχει ήδη πνευμονία όταν καταλήξει στο σφαγείο. Προκειμένου να επιζήσουν στο περιβάλλον αυτό η βιομηχανία κρέατος τα έχει σε συνεχή παροχή αντιβιοτικών. Αυτή η υπερβολή έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη των υπερβακτηρίων και σε ανθεκτικά βακτηριακά στελέχη στα αντιβιοτικά. Θυμηθείτε το αυτό την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φάτε χοτ ντογκ, μπορεί αυτή σας η συνήθεια να καθιστά τα φάρμακα που σάς δίνει ο γιατρός σε περίπτωση ασθένειας εντελώς αναποτελεσματικά. 

5. Ένα τυπικό σφαγείο σκοτώνει περίπου 1100 γουρούνια την ώρα, γεγονός που καθιστά αδύνατο το να πραγματοποιηθεί ανώδυνος θάνατος. Λόγω της ταχύτητας της παραγωγής, πολλές φορές είναι ακόμα ζωντανά όταν τα ρίχνουν σε δεξαμενές με καυτό νερό.

6. Θανάσιμες επιπτώσεις από το χοιρινό κρέας: Για πολλά χρόνια, η αύξηση στην κατανάλωση χοιρινού κρέατος πάει αγκαλιά με την αντίστοιχη αύξηση στα ποσοστά καρκίνου του ήπατος και κίρρωσης του ήπατος σε όλο τον κόσμο. Μέσα από πολλές έρευνες έχει αποδειχτεί, ότι η συσχέτιση μεταξύ θνησιμότητας από το χοιρινό κρέας και κίρρωσης του ήπατος είναι 0,40 (p <0,05) χρησιμοποιώντας δεδομένα από το 1965, ενώ ανέβηκε στο 0,89 (p <0,01) με δεδομένα από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, και έφτασε στο 0,68 (p = 0,003) P = 0,000) με βάση στοιχεία του 2003.  πηγή.https://authoritynutrition.com/is-pork-bad/

Μάθετε περισσότερα για τη σωστή διατροφή και πως μέσω αυτής θα μπορέσετε να έχετε καλύτερη υγεία, φυσική κατάσταση και ευεξία.

Η επιλογή είναι δική σας! Δώστε στον εαυτό σας τα καλύτερα εφόδια για να χτίσει τη ζωή που θέλει και αξίζει!

Αν θέλετε συμβουλές σχετικά για τη διατροφή και το διαιτολόγιο σας, κλείσετε ραντεβού με τη διαιτολόγο – διατροφολόγο Λένια Φραγκίσκου, καλώντας στο 2121069427 ή 6992360395.

Επιμέλεια κειμένου: Αργυρω Μουστάκα Βρεττού 

Γραφιστικά: Ιφιγένεια Ψαρρού

This Post Has One Comment

  1. indir

    Thanks a lot for the post. Really looking forward to read more. Janeczka Danny Hedelman

Αφήστε μια απάντηση