2121069427     Χαϊδάρι    

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 

Διαβάστε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για διάφορα θέματα διατροφής και διαιτολογίας, όπως τις αποτυπώνει η διαιτολόγος – διατροφολόγος Λένια Φραγκίσκου.

Πόσα γεύματα την ημέρα είναι καλό να καταναλώνω;

Μήπως μπαίνεις στον πειρασμό να επισπεύσεις την απώλεια βάρους τρώγοντας όσο το δυνατόν λιγότερο και παραλείποντας γεύματα; Μην το κάνεις! Πολλές έρευνες έχουν συνδέσει την παράλειψη γευμάτων, ειδικά του πρωινού με αύξηση βάρους. Αν παραλείψεις ένα γεύμα, το πιθανότερο είναι ότι θα το αναπληρώσεις αργότερα. Έρευνες δείχνουν ότι όσοι έχουν τη συνήθεια να παραλείπουν το πρωινό, παρατρώνε στο δείπνο. Ουσιαστικά, το καλύτερο είναι να τρώτε 6 μικρά γεύματα σε καθημερινή βάση.

2. Γιατί ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να ακολουθεί ένα ξεχωριστό διαιτολόγιο, σχεδιασμένο από έναν επαγγελματία διαιτολόγο-διατροφολόγο;

Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος γνωρίζει ακριβώς τις αρχές της υγιεινής διατροφής και μπορεί να τις προσαρμόζει στον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου, σχεδιάζοντας εξατομικευμένα διαιτολόγια. Πριν τον σχεδιασμό ενός διαιτολογίου, αξιολογούνται οι ανάγκες του ατόμου σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, καθώς και οι συνήθειες, οι προτιμήσεις και οι επιθυμίες του. Ακόμη, λαμβάνονται υπόψιν  οι εξετάσεις αίματος του ατόμου και το προσωπικό του ιστορικό ,τα τυχόν προβήματα υγείας καθωες και  οι ώρες εργασίας του, η φυσική του δραστηριότητα, οι μετακινήσεις, τα ταξίδια και οι κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει . Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα ώστε το διαιτολόγιο που προτείνεται να μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη  και να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα , έτσι να είναι κάτι εύκολο για το διαιτώμενο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της ζωής του.

Είναι στιγμές που προσπαθείς να ταΐσεις την ψυχή σου με φαγητό και το στομάχι σου με συναισθήματα. 

image-343489-epikoinonia2.png

Αν θέλετε συμβουλές σχετικά με τη διατροφή και το διαιτολόγιο σας, κλείσετε ραντεβού με τη διαιτολόγο - διατροφολόγο Λένια
​​​​​​​Φραγκίσκου, καλώντας το 2121069427 
​​​​​​​ή 6992360395.

image-343485-spiti-laptop.png

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, δίνεται η δυνατότητα για κατ’ οίκον και online συνεδρία.

image-343430-footer-sep.jpg